מרכיבים:
חמאה 50 גרם
סלסלת פטריות
בצל אחד
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמנת לבישול
2 כפות קמח
מלח, פלפל לפי טעם
אופן הכנה :
תפוח אדמה מקלפים ,שוטפים ,חותכים לריבועים קטנים ,שמים בסיר של מרק להתבשל . שוטפים וקוצצים בצל ומתחילים לטגן על חמאה , פטריות שוטפים וחותכים לרצועות קטנות ,מסיפים לטיגון ביחד עם הבצל . כשהנוזלים מצטמצמים ,מוסיפים את הבצל ופטריות לסיר עם התפוח אדמה , ממשיכים לבשל עד שתפוח אדמה מתחילים להתרכך כ 25 דקות ,מוסיפים את השמנת לבישול ,מערבבים נותנים להתבשל עוד כ 10 דקות ,לוקחים את הקמח מערבבים עם מים כחצי כוס מים ,עד שאין גושים ,ומוסיפים למרק (קמח מסמיך את המרק),מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ,מבשלים עוד 5 דקות ,בודקים שתפוח אדמה מוכן