14 Apr
14Apr

מרכיבים: 

500 גר בשר בקר טחון 

חצי כפית פפריקה מתוקה 

חצי כפית גריל עוף

 1/4 כפית שום גבישי

 1/4 כפית פלפל שחור 

כפית מלח 

בצל 1

 תפוח אדמה קטן

 כף גדושה פירורי לחם

 מי שאוהב גם ירק (פטרוזיליה, כוסברה)

  אופן הכנה : 

מקלפים את הבצל ,ושוטפים אותו ,אפשר לקצוץ קטן, אני מעדיפה לגרד בפומפייה על הצד הכי קטן (ככה ילדים לא מרגישים אותו ) ,תפוח אדמה מקלפים ,שוטפים ומגרדים גם בפומפייה על הצד הקטן ביותר ,מערבבים אם שאר המרכיבים ,אם יש זמן לשים במקרר לכמה שעות ,לנוח ולספוג טעמים . מכינים כדורים של קציצה ,בערך כף כל קציצה ,עם יד קצת רטובה ,ככה בשר פחות נדבק לידיים משטחים קצת כל קציצה.

מחממים מחבת עם שמן 

אני אוהבת גדולה של 32 סנטימ ככה נכנס יותר בבת אחת ,לוקל פחות זמן להכין את הכלל .

ברגע ששמן התחממם על אש בינונית ,מטגנים מכל צד עד להזהבה .

אפשר להכין את הקציצות בפירורי לחם , עוטפים כל קציצה בפירורי לחם ,אין צורך בבלילה ,פירורי לחם נדבקים יפה גם בלי ,מטגנים מכל צד עד להזהבה 

יוצא קריספי.

כשמוכן שמים על צלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות שמן .



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.