מצרכים :
תפוחי אדמה כחצי קילו
חמאה 50גר
חלב כוס חד פעמית
מלח
אופן הכנה:
מקלפים את התפוחי אדמה ,שוטפים ,פורסים לחתיכות גדולות
שמים בקערה של סמארט ליד ,על תוכנית סיר לחץ HI , שחרור מהיר ל8 דקות
שמים כחצי ליטר מים רותחים .
כשמוכן מסננים מהמים מעבירים לקערה גדולה או לסיר אחר, מוסיפים חלב ,חמאה, כפית מלח ,מועכים את התפוחי אדמה ,לוקחים מיקסר ידני ומקציפים .אם אוהבים פירה דליל יותר מוסיפים עוד כ1/4 כוס חלב
פירה יוצא רך מאוד וקציפתי .טועמים אם יש צורך מוסיפים עוד מלח ומקציפים עוד קצת.